Civil Society Retreat – China's UPR Mid-Term

Agenda

Time:

1-4pm CEST (7-10am EST, 7-10pm CST)

Retreat Objectives:

This retreat seeks to prompt more strategic UPR Mid-Term advocacy among participants by:

- Equipping organisations with tools, tactics & skills for documenting, reporting, and advocacy;
- Stimulating discussions on strategies and opportunities around UPR Mid-Term within broader international advocacy;
- Creating spaces for organisations to build connections and develop joint strategies.

Day 1: Monday 19 July 2021

Engaging in UPR Mid-term: Opportunities for international advocacy

Time (CEST)	Session
1.00-1.30 (30 mins)	Session 1: Gearing up Plenary
1.30-2.10 (40 mins)	Session 2: China's 2018 UPR and our interests Breakout groups & plenary
2.10-2.30 (20 mins)	Break
2.30-3.10 (40 mins)	Session 3: Perspectives on the UPR Mid-Term Plenary with external guests
3.10-3.15 (5 mins)	Break
3.15-3.45 (30 mins)	Session 4: Context setting for our work Breakout groups & plenary

Day 2: Wednesday 21 July 2021

Researching for UPR-Mid-term: Effective documentation and reporting

Time (CEST)	Session
1.00-1.10 (10 mins)	Ice-breaker & check-in
1.10-2.30 (80 mins)	Session 5: Exploring ISHR's documentation database Plenary & discussion with external guest
2.30-2.50 (20 mins)	Break
2.50-3.10 (20 mins)	Session 6: Alternative sources of information Plenary
2.50-3.10 (20 mins) 3.10-3.45 (35 mins)	

Day 3: Friday 23 July 2021:

Advocating around UPR Mid-Term: How to plan and implement an effective UPR Mid-term advocacy strategy?

Time (CEST)	Session
1.00-1.10 (10 mins)	Ice-breaker & check-in
1.10-1.50 (40 mins)	Session 8: Strategising for an effective advocacy strategy Breakout groups & plenary
1.50-2.10 (20 mins)	Break
2.10-2.50 (40 mins)	Session 9: Maximising the impact of UPR Mid-Term Plenary with external guest
2.50-2.55 (5 mins)	Break
2.55-3.40 (45 mins)	Session 10: Developing joint strategies Breakout groups & plenary
3.40-4.00 (20 mins)	Wrap-up & next steps